Poslanci budou diskutovat o zavedení informačních registrů

Běhání po úřadech by mohlo v budoucnu skončit. Zajistit by to mělo zavedení čtyř základních informačních registrů. Změnu jednoho údaje by tak stačilo zadat jen na jednom místě a ostatní úřady už by si ji vyhledaly samy. Zavedení registrů nicméně mění i řadu dalších zákonů a právě o těchto změnách se dnes poprvé budou bavit poslanci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Potvrdil to i ministr vnitra Ivan Langer: "Zřízení registrů veřejné správy je vyvrcholením revoluce ve veřejné správě, kterou naše veřejná správa nepamatovala od dob Marie Terezie. A právě v souvislosti s konceptem musíme změnit zhruba 200 zákonů, které se týkají veřejné správy."

Sociální demokrat Jiří Petrů Radiožurnálu řekl, do kterých zákonů se například registry promítnou: "To je obchodní zákoník, občanský zákoník - na který zákon si vzpomenete, tak se ho to prakticky týká. Každý občan bude moci mít doma datovou schránku a bude moci do registrů vstupovat, bude moci i kontrolovat, kdo a jak do jeho údajů nahlíží."

Milan Kopp, Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme