Německo: Pokladní v supermarketu dostala vyhazov za zpronevěřu 1,30 eur

Údajná zpronevěra dvou lístků od vratných lahví v hodnotě jednoho eura a třiceti centů. Právě takový je důvod okamžité výpovědi zaměstnankyně berlínského supermarketu. Případ vzbudil v Německu značnou pozornost. Soud teď vyhazov označil za oprávněný.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

nákup

nákup | Foto: Jan Rosenauer

Padesátiletá Barbara E. pracovala v supermarketu 30 let. V lednu loňského roku měla ve filiálce sítě Kaiser's naúčtovat na své jméno dva kupóny z automatu na vratné lahve v hodnotě 48 a 82 centů. Lístky jí ovšem nepatřily.

Zemský pracovní soud teď rozhodl, že jde o dostatečný důvod pro okamžitou výpověď. Bývalá pokladní, která teď žije z podpory v nezaměstnanosti a musela se přestěhovat do menšího bytu, vinu popírá a tvrdí, že šlo o její vlastní kupóny.

Podle soudkyně není důležitá výše škody, nýbrž trvalá ztráta důvěry mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. Ta se měla dále prohloubit kvůli nepravdivým údajům, které Barbara E. při vyšetřování případu poskytla.

Podle odborového svazu Ver.di ale pokladní pyká za svou účast na několika stávkách v roce 2007.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme