Plzeňská škola bude vychovávat animátory v cestovním ruchu

25. únor 2009
Tento pořad

Střední odborná škola a střední odborné učiliště obchodu, služeb a provozu hotelů v Plzni nabízí nový pomaturitní obor. Jedná se o roční studium oboru animátor v cestovním ruchu, který vznikl jako reakce na poptávku cestovních kanceláří. Animátor je delegát, který vymýšlí zábavný program pro turisty v dané destinaci. Program sestavuje z výletů, setkání, oslav, ale i vícedenních sportovních aktivit a podobně. Pokračuje ředitelka školy Jitka Sochorová.

Absolventi oboru a mají být schopni okamžitě nastoupit do praxe s cílem bavit turisty a vymýšlet jim program. Studenti se připravují na práci podobnou kulturním referentům známým třeba z filmu Anděl na horách, dnes moderně označovaným jako animátoři. Na rozdíl od minulosti se orientují více na sportovní aktivity, wellnes styl života.

Logo

Animátor je delegát, který vymýšlí program pro turisty v dané destinaci. Musí umět dobře odhadnout člověka i skupinu. Studentům plzeňské školy k tomu mají pomoci předměty, jako psychologie, technika cestovního ruchu, průvodcovské služby, zeměpis cestovního ruchu, dějiny kultury, management sportů a her, biologie a další. Během studia mohou složit průvodcovské zkoušky, kurz zdravotníka nebo získat další certifikáty a instruktorské zkoušky.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio