Bruselem prošel první balónový průvod

Belgická metropole se tak snaží vytvořit tradici podobnou té v New Yorku. Tam na Manhattanu chodí balónový průvod už od roku 1924.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Balón Atomium

Balón Atomium | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Fanfáry, dechové kapely, skotská muzika i divoké tempo bubnů, ve kterém cvičily majoretky. To se dalo slyšet na několika bruselských bulvárech, kudy procházel historicky první balónový průvod.

V jeho čele se nesl hnědý balón v podobě čůrajícího chlapečka, následovala různá zvířata, postavy z belgických komiksů a průvod uzavírali dva díky heliu se vznášející Šmoulové. Letošek totiž vyhlásila valonská část Belgie rokem kreslených seriálů. Proto většina z 15 obrovských balónů ztělesňovala právě jejich hrdiny.

"Je to skvělé, spousta lidí, počasí vyšlo, tohle je to, co Brusel ke svému oživení potřebuje," řekl jeden z přihlížejících Jan Dedecker. Podél asi 4 kilometrové trasy průvod sledovaly desetitisíce lidí.

Milan Kopp, Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme