Dopravní a internetové zpravodajství k summitu NATO

19. listopad 2002
on-line materiál

Pro dopravní zpravodajství během summitu NATO jsme připravili technickou i programovou novinku. Od 20. do 22. listopadu budeme od rána do večera vysílat vždy "v půl" zvláštní Zelenou vlnu pro Prahu na pražském vysílači 94,6 FM. Na dalších vysílačích budeme ve stejný čas souběžně vysílat dopravní informace důležité hlavně z celostátního hlediska.

Zelená vlna pro Prahu bude vysílána přímo z callcentra Magistrátu hlavního města, kde budou redaktoři Českého rozhlasu využívat kamerový systém instalovaný po Praze, informace z vrtulníku Ministerstva vnitra ČR a další unikátní zdroje. Pro vysílače mimo Prahu bude infocentrum Českého rozhlasu a ABA využívat servis policejního Centra dopravních informací, hlášení Zelených andělů ČRo a další osvědčené zdroje.

Souběžné vysílání rozdílných informací Zelené vlny si nevyžádá žádné investice, protože ČRo 1 - Radiožurnál využije záložní linky na pražský vysílač 94,6 FM. ČRo 1 - Radiožurnál si takové kombinované vysílání už dvakrát vyzkoušel v Karlových Varech, kde vysílal na své frekvenci 102,6 Mhz zvláštní program o Mezinárodním filmovém festivalu propojovaný se standardním programem z celoplošné sítě.

ČRo 1 - Radiožurnál připravil v souvislosti se summitem rovněž zvláštní web s adresou nato.rozhlas.cz (nebo také www.rozhlas.cz/nato). Na tomto webu je možné nalézt aktuální zpravodajství o přípravě (a posléze i průběhu) summitu, o návazných akcích a o dění v ulicích, textovou verzi seriálu o historii NATO (který vysílá ČRo 1 - Radiožurnál 10:50).

Na uvedeném webu jsou rovněž představeny kandidátské země, jsou zde rozhovory s občany i politiky, odkaz na profily zemí na oficiálním webu summitu, přehled vojenské techniky zemí NATO (13 obsáhlých přehledů včetně fotografií a videí našich i spřátelených armád). Web Českého rozhlasu obsahuje rovněž informace pro občany (omezení dopravy, pohybu, odtahy, školy apod. včetně map) i dokumenty Severoatlantické aliance.

V době konání summitu bude na webu nato.rozhlas.cz non-stop aktualizované zpravodajství, a to textové, zvukové i obrazové.

autoři: jkr , psk
Spustit audio