V Opatovicích funguje už druhý kotel

Obyvatelé pardubicko-hradecké oblasti se v nejbližší době dočkají další dodávky tepla. Opatovická elektrárna uvedla dnes ráno do chodu druhý ze šesti kotlů. Jejich provoz předminulou sobotu přerušil pád střešní konstrukce kotelny. Do normálních kolejí se vrací i výuka v základních školách.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

zborcená střecha kotelny

zborcená střecha kotelny | Foto: Elektrárny Opatovice

Dva opatovické kotle budou sloužit zákazníkům v Hradci Králové, Pardubicích i Chrudimi a stačí na vytápění v případě, že venkovní teploty se pohybují nad nulou.

Další kotle by měla elektrárna zprovoznit v průběhu příštího týdne.

Zlepšující se podmínky umožňují 14 královéhradeckým základním školám obnovit od zítřka výuku v plném rozsahu. Po poradě na tamním magistrátě to potvrdili ředitelé dvou škol Jan Faltýnek a Jiří Záleský. "Rodiče můžou být bez obav může se učit. V učebnách bylo tak 19,5 stupně."

"U nás je mezi 18-20 stupni, což je úplně v pořádku. Tělocvična je trochu kritičtější místo, ale doufám, že to zvládneme. Podle těch podmínek, které ve škole jsou, jsme se rozhodli, že obnovíme od zítřka úplně normální provoz."

Markéta Kaclová, Milan Kopp, Lenka Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme