Po novém koncertním domě v Ostravě volají další umělci

Ostrava potřebuje nový koncertní dům - o tomto požadavku s ostravskou radnicí diskutují zástupci hlavních ostravských hudebních festivalů i ostravští filharmonici. Vedle Janáčkovy filharmonie a představitelů renomovaných festivalů Janáčkův máj a Ostravské dny volají po novém koncertním domě i organizátoři přehlídky Colours of Ostrava.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

koncert

koncert | Foto: Jan Šmíd | Zdroj: Český rozhlas

Nový multifunkční hudební dům by jim umožnil zvát do Ostravy hvězdy světové world music a jazzu v mnohem větší míře než dosud. "V tuto chvíli není využitelný prostor, který by mohl poskytnout plnohodnotný zážitek. Vždy to suplují nějaké sportovní haly a podobně. Obzvláště pro koncerty, kdy je opravdu potřeba výborné akustiky, není sál, ve kterém by se ten koncert mohl uskutečnit," říká produkční Colours of Ostrava Lukáš Hradil.

Primátor Ostravy Petr Kajnar by byl ochoten myšlenku výstavby nového koncertního domu podpořit v případě, že za ním bude cítit silnou iniciativu a společenskou poptávku. "Dobrých nápadů je mnoho, ale málokteré jsou realizovány, protože nenajdou někoho, kdo by si je vzal za své a dotáhl je do kvalitního cíle," dodává primátor.

Šanci získat nejen ekonomickou podporu pro stavbu nového koncertního domu v Ostravě ale podle primátora Kajnara zvyšuje fakt, že Ostrava kandiduje na titul Evropské hlavní město kultury 2015.

Jak primátor, tak zástupci ostravských hudebních institucí se ale shodnou na jednom. Případný nový koncertní sál by nesměl být domem průměrným, ale muselo by jít o moderní a špičkovou stavbu světového formátu.

Jiří Slavičínský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme