Usáma bin Ládin přirovnal nedávnou izraelskou válku v Gaze k holocaustu

Lednová izraelská válka proti palestinským ozbrojencům byla tažením křižáků a sionistů, kterým pomáhali někteří arabští zrádci. Prohlásil to vůdce teroristické sítě al-Káida Usáma bin Ládin. Zvukovou nahrávku s jeho komentářem odvysílala televize al-Džazíra.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usáma bin Ládin

Usáma bin Ládin | Foto: Federal Bureau of Investigation

Usáma bin Ládin nazval izraelské tažení v pásmu Gazy holocaustem a obvinil arabské vůdce, že na ochranu Palestinců nic neudělali. Žádnou zemi nejmenoval. Arabská veřejnost se ale shoduje, že jen málo sympatií k obyvatelům Gazy a zejména ke hnutí Hamas tehdy projevily hlavně Egypt, Jordánsko, ale také prozápadní palestinské vedení prezidenta Abbáse.

Za tři týdny bojů zahynulo 13 Izraelců a zhruba stokrát více Palestinců. Izrael válku označil jako obranu proti teroru a uvedl, že většinu obětí v Gaze tvořili právě teroristé. Palestinci naopak tvrdí, že 960 mrtvých byli civilisté.

Marika Táborská, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme