Státní zastupitelství vyšetřuje otce pachatele masakru v německém Winnendenu

Kvůli podezření ze zabití z nedbalosti začalo státní zastupitelství vyšetřovat otce sedmnáctiletého původce krveprolití v německém Winnedenu. Mladík se snadno zmocnil vražedné zbraně, kterou jeho otec neměl uschovanou v souladu s předpisy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škola v  německém Winnendenu

Škola v německém Winnendenu | Zdroj: ČTK

Sedmnáctiletý Tim Kretschmer vzal devítimilimetrovou pistoli Beretta v ložnici rodičů. Dalších 14 střelných zbraní měl Kretschmer senior bezpečně uloženo v trezoru. Pro vznesení obvinění bude klíčové, zda otec věděl o synových psychických problémech.

Státní zastupitelství a policie přitom mají indicie, že rodiče winnendenského střelce měli informace o Timově zdravotním stavu. Při výslechu přitom popřeli, že by byl jejich syn v péči psychiatrů.

Otci sedmnáctiletého pachatele hrozí za patnáctinásobné zabití z nedbalosti až pět let vězení nebo pokuta. CDU kancléřky Angely Merkelové požaduje v souvislosti s masakrem neohlášené kontroly majitelů střelných zbraní.

O případu ve Winnendenu si přečtěte také:
Držitele zbraní v Německu možná čekají neohlášené kontroly
Německo: Po masakru ve Winnendenu uzavřela policie kvůli varování další školu
Střelec z Winnendenu před masakrem varoval na internetu
Patnáct lidí zabil na jihovýchodě Německa sedmnáctiletý střelec

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme