Práce na dálnici D3 pokračují na trase Tábor - Veselí nad Lužnicí

Silnice v terénních zářezech, částečně také v tunelu, několik velkých mimoúrovňových křižovatek: Tak bude vypadat dálnice D3 na okraji Českých Budějovic. Nyní stavbaři pracují na trase Tábor-Veselí nad Lužnicí, celá jihočeská dálnice D3 a na Českokrumlovsku pak rychlostní silnice R3 by měla být hotova v roce 2014.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D3

Dálnice D3 | Foto: Dálnice D3

Starosta Rudolfova Milan Třebín předpokládá, že také tomuto městu dálnice ulehčí od tranzitní dopravy: "Zejména v katastrálním území Hlinska se řeší problematika městského okruhu. Přes Hlinsko jde tranzitní doprava směřující ze Suchého Vrbného na Prahu, a to Rudolfovu a potažmo Hlinsku určitě pomůže. Necítíme, že by dálnice oddělila Rudolfov od Českých Budějovic, protože tam bude most a přesyp alespoň v šířce 60 metrů, takže i opticky diky tomu, že dálnice povede v zářezu, ho nebude nijak oddělovat."

Obavy z výstavby dálnice nemají ani v obci Úsilné, které leží v těsném sousedství krajského města. "Netrpělivě čekáme, určitě by dálnice měla být co nejdříve. Záležitosti vlivu na obec máme vyřešené, obava byla trochu z vlastní stavby, ale byli jsme ubezpečeni projektantem i investorem, že stavba bude probíhat pouze v tělesu dálnice a v žádném případě nezasáhne provoz v obci Úsilné," řekl starosta Pavel Kašpárek.

Ivan Mls Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme