V Polsku roste počet pojistných podvodů

Poláci loni od pojišťoven loni podvodem vylákali více než miliardu zlotých, což je přes šest miliard korun. Pojišťovny tím přišly o celou čtvrtinu svých příjmů. Píše o tom dnešní polský tisk.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Havarované auto

Havarované auto | Foto: Česká pojišťovna

Osmdesát procent pojistných podvodů tvoří fingované krádeže aut a autonehody, píše dnešní Gazeta Wyborcza. Na tento typ trestné činnosti se specializují gangy, které z nehody tří aut dokáží vylákat od pojišťovny peníze na celé nové auto.

Deník zaznamenal také kuriózní případy: 40letý muž ze Slezska si uřezal dva prsty, aby získal odškodnění. Jiný muž si od lékaře koupil falešný úmrtní list své žijící manželky a od několika pojišťoven inkasoval milionové částky z životního pojištění. Další klient ozdobil masku svého vozu štětinami a tvrdil, že mu do cesty vběhl divočák.

Gazeta Wyborcza v závěru připomíná, že Poláci nejsou v podvodech nijak výjimeční. Pojišťovny umí o velké částky připravit také ctihodní Britové, Němci nebo Američané.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme