Slovenští motoristé mohou znovu získat šrotovné

Dalších 22 tisíc motoristů na Slovensku může požádat o šrotovné. Oznámil to premiér Robert Fico s tím, že tato státní dotace v celkové výši 33 milionů eur už ale bude poslední.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vrakoviště

Vrakoviště | Foto: Ľubomír Smatana | Zdroj: Český rozhlas

Do šrotu mohou lidé vozit svá stará auta třeba okamžitě, šrotovné začnou úřady vyplácet až v pondělí. Zájemce ale žádné složité papírování nečeká, peníze mezi sebou převádějí ministerstvo hospodářství a prodejci automobilů. Vláda tím také uklidnila asi 2 tisíce zájemců, kteří už si nechali auto zlikvidovat minulý týden, ovšem šrotovné na ně nezbylo.

Mezi ekonomy nevzbuzuje dotace ve výši 2 tisíce eur velkou radost, protože zatímco jedné malé skupině pomůže vydělat nebo ušetřit, ostatní na ně doplácejí. Za dobrou zprávu ale považují fakt, že ceny automobilů po zavedení šrotovného začaly prudce klesat.

Související příspěvky:
O další dávce šrotovného na Slovensku rozhoduje vláda
Německo: Smíšené reakce vyvolal záměr vlády navýšit šrotovné
Německá vláda se údajně chystá navýšit šrotovné
O nákup nových aut s pomocí šrotovného je v Německu mimořádný zájem
Evropská komise stanovila pravidla pro vyplácení "šrotovného"

Marika Táborská, Ľubomír Smatana Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme