Američtí lesníci dostali od vlády větší pravomoci

Americká administrativa dala větší pravomoci lesním správám. Lesníci by měli mít volnější ruce při rozhodování o kácení a dalším komerčním využití federálních porostů. Ochránci přírody v tom vidí další důkaz toho, že prezident Bush dává přednost americké prosperitě před ekologií.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lesní cesta

Lesní cesta | Foto: Jiří Heller

Jak uvádí severoamerický zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina, prezidentu Georgi Bushovi se daří postupně měnit ekologická pravidla zavedená Clintonovou administrativou. Správci lesů tvrdí, že drastické omezování těžby v uplynulém desetiletí lesy jen poškodilo, ochránci přírody zastávají zcela opačný názor a obávají se o osud ohrožených živočichů ve 155 národních lesích.

Bushova administrativa snažící se nastartovat "vystydlou" ekonomiku dala minulý týden firmám volnost v emisích, už dříve odmítla plán boje proti globálnímu oteplování, prosazuje těžbu ropy v aljašské divočině a odmítla zákaz sněžných skútrů v Yelowstonském národním parku. Ochránci přírody říkají, že republikáni splácejí po volbách přízeň těm, kteří je v předvolební kampani podpořili a atakovaná příroda nemá ani tučná konta, ani volební právo.

Miroslav Konvalina, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme