Vicenová: Strany vládní koalice by měly dokončit české předsednictví EU

Velvyslankyně České republiky při Evropské unii Milena Vicenová uvedla, že nejlepším řešením by bylo, kdyby do konce českého předsednictví Evropské unii dovládl současný kabinet. Své přesvědčení vyslovila v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milena Vicenová

Milena Vicenová | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

"Bylo by to pro kvalitu všech jednání dobré. Každý z účastníků těch jednání musí znát svých 26 protějšků z členských zemí, musí znát partnery z Evropské komise, z Evropského parlamentu, ze všech výborů, ze všech politických frakcí, musí znát partnery z generálního sekretariátu Rady a musí znát spoustu dalších."

Jak ve Dvaceti minutách Radiožurnálu dodala česká velvyslankyně při Evropské unii Milena Vicenová, nový český premiér by především měl dokázat řídit Evropskou radu.

" Musí to být člověk, který ví, proč byly zvoleny priority, který má za sebou zkušenosti s lidmi, který ví, jací jsou jeho partneři. Tím nemyslím jenom hlavy států, ale také jací jsou partneři v komisích, znát dobře všechny komisaře, znát dobře lidí z generálního sekretariátu Rady, znát lidi z parlamentu, mít respekt, mít spoustu energie, tah na branku, umět poslouchat, ale umět taky debatu v pravou chvíli utnout."

Přečtěte si také:
České předsednictví EU vstoupilo do své druhé poloviny
Pád vlády podle Vondry oslabí prestiž státu ve světě
Topolánek v EP: Vládní krize v Česku neohrozí české předsednictví EU
Pádu české vlády věnují v zahraničí velkou pozornost
Analytici: Pád Topolánkovy vlády české předsednictví EU oslabí

Helena Šulcová, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme