Alkohol je stále větší metlou pro mladistvé v Německu

Konzumace alkoholu mladistvými končící pobytem v nemocnici je v Německu zřetelně na vzestupu. Ukázala to statistika největší německé zdravotní pojišťovny TK. Experti vidí problém v nedostatečných kontrolách prodejců alkoholu i ve výchově v rodině a škole.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Půllitr piva

Půllitr piva | Foto: Fotobanka stock.xchng

Nejnověji na Velký pátek věnovali tři třináctiletí chlapci v Paderbornu láhvi vodky takovou pozornost, až všichni skončili v bezvědomí v nemocnici. Podle nejnovějších čísel potkal v loňském roce podobný osud asi 20 tisíc nezletilých Němců.

U nejmladší věkové skupiny je přitom bezbřehá konzumace alkoholu častější u dívek než u chlapců. Skupiny teenagerů si alkohol opatřují nejrůznějším způsobem; velmi často například u čerpacích stanic. Zdravotnický expert SPD Karl Lauterbach se vyslovil pro drastické zpřísnění trestů pro hostinské a další prodejce, včetně možného odnětí licence.

Šéf pojišťovny TK Norbert Klusen vidí problém v tom, že láhev piva, sklenice vína a cigareta u televize jsou pro mladistvé každodenní rodinnou realitou.

Přečtěte si také:
Kladenská policie v noci zadržela 26 opilých dětí
Policisté odhalili na diskotéce 40 podnapilých mladistvých
Vládní zmocněnkyně chce Němcům zdražit pivo a víno
Poláci prý už tolik neholdují alkoholu
České děti tíhnou k alkoholu i cigaretám

Milan Kopp, Jiří Hošek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme