Nejrizikovější uchazeč o ČSA je podle BIS Aeroflot

Ruský Aeroflot je podle Bezpečnostní informační služby nejrizikovější uchazeč o České aerolinie. Radiožurnálu to řekl předseda sněmovního výboru pro bezpečnost František Bublan (ČSSD) s tím, že to dnes poslancům potvrdila BIS. Kromě Aeroflotu mají o ČSA zájem ještě tři další společnosti - Odien AV III, Air France-KLM a konsorcium Unimex a Travel Service.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Aeroflot je na tom asi nejhůř - to je podle předsedy sněmovního výboru pro bezpečnost Františka Bublana ve zprávě Bezpečnostní informační služby o privatizaci ČSA. "Vlastnická struktura a samozřejmě i bezpečnost toho leteckého provozu, protože Aeroflot neprovozuje linky jenom do Evropy, ale i do Asie, a tam takových těch deliktů je daleko více," uvedl Bublan možná rizika.

Zprávu Bezpečnostní informační služby si dnes poslanci vyslechli za zavřenými dveřmi. Třeba Jiří Janeček z ODS potvrdit, že by to byl právě Aeroflot, který dopadl nejhůř, nechtěl: "Ty informace pro mě nejsou úplně dobrý, jsou tam závažné skutečnosti, které se prostě musí nějakým způsobem vyřešit."

Poslanci vzali zprávu BIS na vědomí - žádné doporučení vládě zatím nechystají. Privatizace ČSA se ale bude ve sněmovně ještě řešit a informace prý poslanci využijí při svém rozhodování. V tendru na České aerolinie chce stát získat až pět miliard korun.

SOUVISEJÍCÍ PŘÍSPĚVKY:
I. Fuksa: Privatizace ČSA by měla pokračovat i v případě demise
Zájem o koupi Českých aerolinií mají čtyři investoři

Marika Táborská, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme