V Husinci se vylíhly statisíce kusů pstruha obecného

Líheň místní organizace Českého rybářského svazu v Husinci patří k těm, které zachovávají generaci pstruha obecného v původní divoké formě. V líhni na řece Blanicí se to po podzimním tření a zimě strávené v jikrách hemží malými pstroužky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pstruzi

Pstruzi | Foto: Ryby v přítocích Lipna

Hospodář husineckých rybářů Milan Sucharda popisuje jejich další budoucnost: "Malé pstruhy vysahujeme do tzv. kapilár, což jsou vlastně přítoky větších řek. Ryby od nás odebírají i naši kolegové z ostatních spolků v Jihočeském kraji. Tuto sezónu se nám podařilo vylíhnout zhruba 400 tisíc plůdků, takže tato produkce bude rozdělena do celého Jihočeského kraje."

Ve čtvrtek sportovní rybáři zahájili rybolov v pstruhových revírech. Hospodář rybářů z Husince Milan Sucharda dobře ví, kam se tradičně vypravují nejraději: "Nejvíce navštěvovaný úsek je od pionýrského tábora po Podedvory. Dalším oblíbeným místem je okolí ústí Cikánského potoka."

Václav Malina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme