Liberatura s Radkou Denemarkovou

21. duben 2009
Liberatura

Hostem Liberatury byla spisovatelka Radka Denemarková. Její druhý román Peníze od Hitlera získal v roce 2007 cenu Magnesia Litera za nejlepší prózu roku, její dosud poslední kniha Smrt nebudeš se báti získala stejnou cenu v kategorii publicistika před několika dny.

Nová kniha Radky Denemarkové uhýbá žánrovým zařazením stejně jako výklad života a díla jejího protagonisty. Smrt nebudeš se báti je monografií režiséra, scénografa a herce Petra Lébla, jehož jméno je úzce spjato s Divadlem Na zábradlí. Proč psala Radka Denemarková tuto knihu v Léblově pracovně? A proč první verzi svého díla zcela zavrhla?

Radka Denemarková (nar. 1968) je spisovatelka, scenáristka, překladatelka, dramaturgyně a literární historička. Vystudovala germanistiku a bohemistiku na Filozofické fakultě UK, pracovala v Ústavu pro českou literaturu na Akademii věd ČR, byla lektorkou a dramaturgyní v pražském Divadle Na zábradlí. Je autorkou románů A já pořád kdo to tluče (2005), Peníze od Hitlera (2006) a knihy o Petru Léblovi Smrt nebudeš se báti (2008), spolupracovala na scénářích televizních dokumentů, píše do novin.

00907949.jpeg
autoři: Karolína Demelová , David Zábranský
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka