Německo postihl největší výpadek mobilní sítě v historii

Německo včera odpoledne a večer zažilo největší výpadek mobilní sítě v dějinách. "Blackout" postihl prakticky celou síť největšího německého operátora T-Mobile, který poskytuje služby čtyřiceti miliónům klientů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonování

telefonování | Foto: Comstock Images

První potíže se objevily kolem 16. hodiny a ještě o tři hodiny později technici T-Mobilu netušili, jaké jsou příčiny poruchy gigantických rozměrů.

Nakonec se ukázalo, že milióny Němců nemohly telefonovat ani posílat SMS zprávy kvůli softwarové chybě. Ta vedla ke kolapsu dvou centrálních počítačů.

Klienty T-Mobilu rozčílila taky komunikační politika společnosti, která informování veřejnosti omezila na strohý rámeček na své webové stránce. Situace byla natolik napjatá, že i mluvčí vlády cítil potřebu vzkázat národu, že kancléřka Angela Merkelová je telefonicky kdykoli k zastižení.

Přečtěte si také:
SMS ze zahraničí by nás od léta mohly stát jen 3 koruny
Stovky tisíc klientů T-Mobilu ráno postihl výpadek sítě
Výroba mobilních telefonů v Německu končí

Jiří Hošek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme