Litevská policie přesedne z aut na kola

Ekonomická krize nutí Litvu ke zvláštním opatřením. Někteří policisté například vymění auta za kola a ušetří tím státu za pohonné hmoty. A nejen to.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Litva - Vilnius

Litva - Vilnius | Foto: Martin Dorazín

Tváří v tvář krizi musíme hledat i netradiční formy úspor - oznámil šéf litevské policie Vizgirdas Telycenas. Policisté, kteří právě nestíhají zločince nebo silniční piráty, mohou pochůzky a všechny jiné služební aktivity vyřídit na kole.

Podle šéfa litevské policie je taková praxe normální ve skandinávských zemích. Dalším pozitivním důsledkem přesednutí z aut na kola bude zcela jistě lepší fyzická kondice policistů.

V hledání úspor se předhánějí i litevští politici - horká kandidátka na prezidentku Dalia Grybauskaité oznámila, že pokud v květnových volbách zvítězí, zřekne se prezidentského platu. Může si to dovolit - je totiž evropskou komisařkou pro rozpočet a dá se předpokládat, že si z výplaty něco odložila na horší časy.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme