Izrael údajně nacvičoval nálety na Írán

Izrael nacvičoval nálety na íránská jaderná zařízení. Napsal to francouzský deník L'Express. Bojové letouny židovského státu prý dálkové útoky cvičily na trase mezi Izraelem a Gibraltarským průlivem, tedy na vzdálenosti 3800 kilometrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelský bombardér

Izraelský bombardér

Před rokem psal americký deník The New York Times o rozsáhlých manévrech na východě Středozemního moře, které měly být rovněž přípravou k útoku na Írán.

Židovský stát tvrdí, že islámská republika sestrojuje jadernou bombu. Novinové články o chystaném útoku proti Íráncům izraelští činitelé zatím nikdy nevyvraceli.

Izraelský deník The Jerusalem Post dnes ale informuje také o nácviku pro případ, že by Írán na napadení svého území odpověděl. Armáda židovského státu začala povolávat na mimořádná cvičení obsluhu protiraketové obrany země. Citovaní důstojníci otevřeně mluví o riziku, že Teherán by mohl na izraelské nálety reagovat raketami dlouhého doletu.

Přečtěte si také:
Izrael prodá Rusku bezpilotní letadla, aby Moskvu odradil od dodávky raket do Íránu
Izrael může podle studie zaútočit na Írán raketami dlouhého doletu
Izrael podle amerického tisku nacvičoval letecký útok na Írán

Martin Hromádka, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme