Berlín uvažuje o zákazu akčních her jako je paintball

Zákaz her jako jsou paintball nebo laserdom plánuje v rámci zpřísnění zákona o zbraních německá vláda. Po dvou měsících tak velká koalice reaguje na masakr ve Winnendenu. Sedmnáctiletý pachatel při něm zastřelil 15 lidí a nakonec i sám sebe.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

paintball - ilustr. foto

paintball - ilustr. foto | Foto: Daniel Stach

"Při paintballu nebo laserdomu se simuluje zabíjení," vysvětluje plánovaný zákaz místopředseda poslanecké frakce CDU/CSU Wolfgang Bosbach na stránkách Neue Osnabrücker Zeitung. Na změně zákona o zbraních se dohodli experti sociálních a křesťanských demokratů s ministrem vnitra Wolfgangem Schäublem.

Nedodržování zákazu her se značkovacími nebo laserovými pistolemi se má trestat pokutou až do výše 5000 eur. Novela zákona má zakotvit taky přísnější pravidla pro přechovávání střelných zbraní.

Bezpečnostní skříně na zbraně mají být do budoucna vybaveny biometrickou identifikací. Majitelé střelných zbraní se taky musejí připravit na neohlášené kontroly ze strany úřadů.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme