Návštěvníci oslav Dne Evropy v Bruselu si naposledy prohlédli Entropu

Naposledy mohla široká veřejnost vidět kontroverzní dílo Davida Černého v sídle Rady Evropské unie v Bruselu. V rámci oslav Dne Evropy totiž své dveře návštěvníkům otevřely evropské instituce. Entropa se začne z dvorany Rady Unie odstraňovat pravděpodobně v pondělí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Entropa naposledy v Bruselu

Entropa naposledy v Bruselu | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Entropu nechá její autor rozebrat na protest proti sesazení vlády premiéra Topolánka uprostřed předsedání Česka Unii. Mnoho návštěvníků dne otevřených dveří se přišlo nejen podívat na místo, kde se scházejí evropští politici, ale hlavně na parodii 27 členských států. Někteří dokonce věděli, že je to labutí píseň Entropy v Bruselu.

"Bohužel, víme, proto jsme tady,"přiznaly české turistky. Návštěvníci ze Slovenska hodnotili dosavadní české předsednictví celkem kladně: "Ze začátku to bylo dobré, ale teď se sami shodili. Změnou vlády."

Pod Entropou mohli návštěvníci soutěžit vyplňováním testu, kde se část otázek týkala právě Entropy. Měli například identifikovat jednotlivé země. "Nejvíce chybují: Kolik tun váží Evtropa a pak samozřejmě v přiřazování zemí,"řekla hosteska Veronika.

Tak tedy Entropa váží 7 tun a po Bruselu bude pravděpodobně vystavená v některém z českých měst.

Entropa měla v Bruselu viset až do konce českého předsednictví 30. června. David Černý předčasným odstraněním svého díla protestuje proti podle něho násilnému ukončení vlády Mirka Topolánka.

Pavel Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme