Při Evropském dnu melanomu si lze nechat prohlédnout pigmentová znaménka

Na vybraných pracovištích po celé republice si můžete v pondělí 11. května nechat zdarma zkontrolovat svoje mateřská znaménka. V Česku se totiž právě tento den koná už tradiční osvětová akce s názvem Evropský den melanomu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vyšetření maligního melanomu

Vyšetření maligního melanomu | Foto: Melanoma

Maligní melanom, který často vzniká právě v místě takzvaných mateřských znamének, stále zůstává jedním z nejčastěji se vyskytujících zhoubných nádorů. Čím dál častěji se objevuje především u mladých lidí. V České republice kvůli němu ročně zemře okolo 200 osob. A to i přesto, že tento nádor je poměrně snadné včas odhalit a jeho léčba přitom bývá úspěšná.

Svá pigmentová znaménka si budete moci nechat zdarma vyšetřit na Kožním oddělení Nemocnice v Českých Budějovicích. Oddělení se tradičně připojuje k Evropskému dni melanomu a dispozici budou stejně jako loni čtyři ambulance kožních lékařů, uvedl primář Jiří Horažďovský: "Očekáváme pacienty s pigmentovými znaménky, nikoliv tedy s projevy stárnutí kůže. Není to kosmetická poradna, melanom je závažná věc a i tak je potřeba k tomu přistupovat."

Na preventivní vyšetření takzvaných mateřských znamének při příležitosti Evropského dne melanomu je třeba se na Kožním oddělení Nemocnice v Českých Budějovicích dopředu objednat. K Evropskému dni melanomu se v pondělí připojí i vybraní kožní lékaři v Táboře, Jindřichově Hradci, ve Strakonicích, v Kaplici a v Písku.

Kdo pondělní termín nestihne, může si svoji kůži nechat vyšetřit v Poradně pro pigmentová znaménka, která je při Kožním oddělení Nemocnice v Českých Budějovicích otevřena každý čtvrtek.

Martina Toušková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme