Favoritem převzetí automobilky Opel je Magna

Rakousko-kanadský výrobce autodílů Magna je stále jasnějším favoritem v boji o automobilku Opel. Jeho nabídka se nejvíc zamlouvá mateřskému koncernu General Motors. Nejnověji Magnu podpořil taky ministerský předseda Hesenska, tedy spolkové země, kde Opel sídlí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Opel Antara - palubní deska

Opel Antara - palubní deska | Foto: Opel

Roland Koch označil na stanici Deutschlandfunk plán Magny za "nejbližší německým přáním." Koch si myslí, že i pomyslné pořadí na dalších místech je jasné. Nabídku dosud favorizovaného Fiatu označil politik CDU za "vzdálenou tomu, v co se doufalo."

Na krizové schůzce na půdě kancléřství chce ministr hospodářství Guttenberg ještě dnes všechny tři nabídky předběžně posoudit. Po uzávěrce dorazil do Berlína ještě čtvrtý plán na převzetí Opelu od nejmenované čínské společnosti.

Za oceánem pak události nabírají na tempu ještě rychleji, než se předpokládalo. Podle listu Washington Post se americká vláda chystá už příští týden zahájit s General Motors insolvenční řízení.

Milan Kopp, Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme