Lékaři ukončili pilotovi karanténu, mexickou chřipku nemá

Muž vyšetřovaný v motolské nemocnici v Praze s takzvanou prasečí chřipkou je už zcela zdráv. Lékaři mu ukončili karanténu a může se vrátit zpátky do práce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léčení

Léčení | Foto: Fotobanka stock.xchng

Nakažený virem A H1N1 byl devětadvacetiletý pilot Českých aerolinií, který pravidelně létá do Spojených států amerických. Podle mluvčí motolské nemocnice Evy Jurinové nyní už nic nebrání tomu, aby se vrátil zpátky do práce:

"Jak rychle byla nákaza odhalena a léčena, tak rychle i odezněla. Takže pacient je zcela zdráv, což potvrdily i výsledky dnešního vyšetření. O půlnoci ze čtvrtka na pátek mu také skončila karanténa."

Jde o první a zatím také jediný prokázaný případ takzvané prasečí chřipky v Česku.

Hlavní hygienik Michael Vít už v pondělí ujistil, že situace kolem nové chřipky je v Česku pod kontrolou, republika podle něj žádná speciální opatření nechystá. Zároveň vyzval obyvatele, kteří cestují do rizikových zemí, k obezřetnosti. "Když se z té lokality vrátí a mají nějaké příznaky, nemusí se bát a mají navštívit naše zdravotnická zařízení, kde je vyšetříme, eventuelně jim nasadíme adekvátní léčbu," zdůraznil.

Přečtěte si také:
Prasečí chřipka dorazila do Česka, nakaženým je muž z Prahy
Prasečí chřipka je už i v Česku
Na výsledky testů na virus A(H1N1) čeká pět Čechů
Prasečí chřipka v Británii se opět rozšířila
Prasečí chřipka se objevila v další blízkovýchodní zemi
Prasečí chřipka - pohroma, která se nekonala

Jana Zemanová, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme