Ve Zlíně začíná nejstarší a největší festival filmů pro děti a mládež

Ve Zlíně začíná 49. ročník Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež. Potrvá týden a návštěvníci během té doby mohou shlédnout téměř 500 filmů ze 44 zemí světa. Festival budou provázet workshopy, bohatý doprovodný program a navštíví ho i několik světových hvězd.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Film Festival Zlín

Film Festival Zlín | Foto: Archiv

Dominantou programu je sekce s názvem Španělská kinematografie. Podrobněji nám ji přiblíží její dramaturg David Čeněk: "Je rozdělena do pěti bloků: španělský film pro děti, španělský film pro mládež, zlatý fond španělské kinematografie, španělský spaghetty western a barcelonská škola - španělská nová vlna."

Podle Čeňka nás španělská filmová tvorba pro děti může překvapit svým pojetím tohoto žánru: "Naše chápání filmu pro děti a mládež je poněkud odlišné od chápání nejenom španělských filmařů, ale i filmařů ze zbytku západní Evropy. Většinou jsou ty filmy takové, že když je promítneme u nás, tak my bychom řekli, že jsou to filmy o dětech."

Přečtěte si také:
Český rozhlas opět mediálním partnerem Filmového Festivalu Zlín
Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež ve Zlíně
49. ročník Film Festivalu Zlín

Zuzana Filípková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme