Brandýs nad Labem má novou železniční stanici

Obyvatelům Brandýsa nad Labem se zkrátí cesta na vlak. Po dvoutýdenním testovacím provozu tam dnes začala fungovat nová železniční zastávka. Jmenuje se Brandýs nad Labem - Zápská a leží mezi nádražím a stanicí Brandýs nad Labem - zastávka. Přestože jde o významnou změnu pro tamní obyvatele, otevření nové zastávky se nijak nedotkne jízdního řádu ani intervalu spojů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Železniční stanice Brandýs nad Labem - Zápská

Železniční stanice Brandýs nad Labem - Zápská | Foto: Pavel Pavlas

Nová brandýská železniční zastávka je opravdu jen zastávkou. Vlak tam zabrzdí, cestující vystoupí, případně nastoupí a hned se jede dál. Zastávka Brandýs nad Labem - Zápská je už od prosince uvedená v novém jízdním řádu. Dráhy se zprovozněním počítaly dopředu a zastávku do něj zapsaly s dodatkem, že vlak v ní bude zastavovat až po zprovoznění.

Navíc, stanicí projede jen 27 vlaků za den. České dráhy ale předpokládají, že by se jejich počet mohl během několika let zvýšit. Celkové náklady na stavbu stanice přesáhly částku 2,5 milionu korun. Z toho půl milionu korun zaplatilo město, zbytek šel ze Státního fondu dopravní infrastruktury. Stanice byla ve zkušebním provozu od 25.května.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brandýs nad Labem má novou železniční stanici

Ludmila Vondráková, Iveta Chlumská, Pavel Pavlas Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme