V komunálních volbách v Anglii byli vládní labouristé poraženi na hlavu

Těžké ztráty zaznamenali ve čtvrtečních komunálních volbách v Anglii kandidáti vládní Labouristické strany. Premiér Gordon Brown, kterému někteří předpovídali pád, se ale udržel v úřadě přesto, že celá řada ministrů z vlády nedávno odešla.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gordon Brown

Gordon Brown | Zdroj: ČTK

Labourističtí kandidáti v komunálních volbách prohráli, co se dalo. Podle odhadu podílů odevzdaných hlasů byla vládní strana s 23 procenty zatlačena až na třetí místo za opoziční liberální demokraty a konzervativce, kteří s 38 procenty přesvědčivě zvítězili.

Premiér Gordon Brown se na tiskové konferenci v Downing Street nikterak netajil svým zklamáním. "Ano, byla to drsná noc, ale my bojujeme za to, v co věříme - já nezakolísám, neodejdu, budu pokračovat v úřadu a práci dokončím," řekl premiér.

V posledních pěti dnech z jeho vlády odešlo pět ministrů, poslední z nich ministryně pro Evropu Caroline Flintová. Důvod? Skandál kolem kontroverzních poslaneckých výdajů. Premiér a nová vláda mají před sebou nejistou budoucnost.

Milan Kocourek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme