Peníze ze státního rozpočtu za hlasy voličů dostane 13 stran

Výsledky voleb do Evropského parlamentu se také přepočítávají na peníze. Státní příspěvek za hlasy voličů tak dostane celkem 13 stran a uskupení. Nejvíc samozřejmě vítězná ODS - 22 milionů a 258 tisíc korun. Stranická pokladna druhé ČSSD bude bohatší o téměř 16 milionů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Příspěvek na úhradu volebních nákladů dostanou všichni, kteří získali minimálně jedno procento hlasů. Když to přepočítáme, každý má cenu 30 korun.

Stát tak pošle tři čtvrtě milionu korun například i krajně pravicové Dělnické straně. Tu se přitom pokouší kvůli propojení s neonacisty zakázat.

Na výplatní listině voleb do Evropského parlamentu bude ještě kromě komunistů a lidovců, kteří se do něj dostali, třeba koalice Suverenita, Evropská demokratická strana, Věci veřejné, Starostové a nezávislí anebo také Strana svobodných občanů a Pravý blok. Ten například může počítat s částkou 700 tisíc korun.

Mnoho informací, článků a audiozáznamů k volbám do Evropského parlamentu naleznete na našem speciálním webu. Jeho prostřednictvím jsme také sledovali on-line zpracování volebních výsledků.

Přečtěte si také:
Ve volbách do Evropského parlamentu zvítězila ODS
Zástupce do Evropského parlamentu si dnes volí 19 zemí Unie
Voliči v Česku vybrali své nové europoslance
Až do 14. hodiny můžeme vybírat své budoucí europoslance
Volby do Evropského parlamentu budou pokračovat v sobotu od osmé hodiny
V Česku dnes začínají volby do Evropského parlamentu

Alžběta Havlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme