Polstoročie slovenskej populárnej hudby

6. leden 2003

Slovenská redakce Českého rozhlasu a její spolupracovníci připravili na rok 2003 novou hudební soutěž. Ve 46 soutěžních dílech zrekapituluje vše podstatné, co se v slovenské populární hudbě událo v rozmezí let 1953 až 2003.

Každý týden vám představíme 5 nejúspešnějších písniček daného roku. V prvním kole věnovaném rokům 1953 a 1954 bude nasazeno 5 skladeb. V každém dalším kole nasadí autoři soutěže jen 4 skladby a o pátou se můžete postarat i vy. Hlasováním můžete rozhodnout, která z písniček z předcházejícího kola postoupí do dalšího a střetne se v soutěži s novými 4 skladbami.

Hlasování má jen jedno omezení: v každém kole se do hlasování můžete zapojit jen jednou.

Hlasovat lze:
- telefonicky na záznamník s číslem: 22 155 21 77
- e-mailem na adresu: slovensky.hit@rozhlas.cz
- SMSkami posílanými z mobilních telefonů na číslo 604 987 625 (tedy 60IZURNAL).

SMS zprávy posílejte v následující podobě: SKHIT 3 1 4. Čísla znamenají pořadí odvysílaných skladeb. Mezi heslem a čísly a také mezi jednotlivými čísly musí být mezera.

SMS pro ČRo 1

O slovenském hitu uplynulého půlstoletí a pořadí na dalších místech se dozvíte na sklonku roku 2003 ve speciálním vysílání pořadu Stretnutie. A právě ve Stretnutí na vlnách Českém rozhlasu 1 - Radiožurnálu (po zprávách ve 20 hodin) si budete moci každé úterý poslechnout nový díl soutěže "Polstoročie slovenskej populárnej hudby". Reprízovat se bude ve Stretnutiach na regionálních stanicích Českého rozhlasu a také ve vybraných dalších programech Českého rozhlasu (například v Hudebním telegrafu ČRo 1 - Radiožurnálu každý pátek po 12.30 a sobotu po 20.05 hodin).

Seznam nominovaných písní si můžete každý týden přečíst na serveru iŽurnál v sekci Soutěže. Hlasovat pro své oblíbené skladby můžete vždy do konce týdne, ve kterém byla pětice skladeb vyhlášena. Vždy tedy můžete hlasovat od úterního večera do nedělní půlnoci.

Skladby do soutěže byly vybírané podle dostupných kritérií úspěšnosti, například podle prodeje singlů, alb či hranosti v rádiích. V této souvislosti bychom rádi poděkovali všem, kdo se na přípravě soutěže podíleli, speciálně Slovenskému rozhlasu za pomoc při výběru písniček a bezplatné poskytnutí svých archívů.

autor: jkr
Spustit audio