Čína zatím s virem prasečí chřipky bojuje marně

Číně a Hongkongu se nedaří zastavit šíření takzvané prasečí chřipky. Peking proto vyzývá všechny, kdo přijedou ze zahraničí a mají příznaky nemoci, aby zůstali týden doma. Vláda Hongkongu pak zvažuje zavřít kromě mateřských a základních škol také střední. V Číně a Hongkongu se už virem AH1N1 nakazilo na 400 lidí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

šíření prasečí chřipky se nedaří zastavit

šíření prasečí chřipky se nedaří zastavit | Zdroj: ČTK

Čína přijala přísná opatření, do izolace jsou posíláni všichni cestující, kteří do země přijedou a projevují se u nich příznaky nemoci. V uplynulých dnech tak byli do karantény umístěni i žáci americké školy z Kalifornie.

Peking ale přiznává, že šíření prasečí chřipky nedokáže zabránit. Virus H1N1 byl například objeven u jedné ženy v čínské metropoli, která ale několik dní předtím používala veřejnou dopravu, zejména metro.

Obavy vyjadřuje i Hongkong. Vláda této bývalé britské kolonie už minulý týden na 14 dní uzavřela na 1800 mateřských a základních škol, nyní rozhoduje o tom, že stejný postup zvolí i v případě škol středních. Nákazu svých studentů totiž hlásí už čtyři z nich, a jejich ředitelé je proto raději sami nechali zavřít.

K tématu si můžete také přečíst:
Česko má potvrzený pátý případ prasečí chřipky
Vláda chce nakoupit navíc půl milionu dávek léků proti prasečí chřipce
První úmrtí na prasečí chřipku mimo americký kontinent hlásí Skotsko
Světová zdravotnická organizace vyhlásila pandemii prasečí chřipky
Zavřené školy kvůli prasečí chřipce v Německu i Hong Kongu
Česko zaznamenalo další dva případy prasečí chřipky
EU chce celoevropskou registraci vakcíny proti prasečí chřipce

Robert Mikoláš, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme