Dva parašutisté se zabili při tandemovém seskoku

Dva parašutisté dnes po tandemovém seskoku zahynuli u letiště v Mladé Boleslavi. Po dopadu na zem z výšky tří kilometrů byli v bezvědomí, ale jejich zranění byla tak vážná, že jim vzápětí podlehli. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého zkušeného instruktora a o osm let mladší ženu, jeho žákyni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

parašutista

parašutista | Foto: Jan Rosenauer

Parašutisté se zřítili na louku u obytných domů v mladoboleslavské příměstské části Chrást. Podle svědků tragické události se dvojici pravděpodobně neotevřely padáky, ani hlavní ani záložní.

V místním Aeroklubu se ještě nic podobného nestalo, tandempilot patřil mezi nejlepší a byl velmi zkušený, řekl Radiožurnálu vedoucí paravýcviku mladoboleslavského aeroklubu Václav Volf, který instruktora znal. Za nehodu nemůže ani počasí, podle Volfa bylo ideální.

Událost potvrdil mluvčí boleslavské policie Ladislav Mareš: "Policie prošetřuje pád dvou parašutistů v Mladé Boleslavi, stalo se to při tandemovém seskoku. Oba dopadli zhruba kilometr od boleslavského letiště, oba na místě zemřeli. Probíhá ohledání místa činu a zjišťování dalších skutečností."

Na místě tragédie, která se stala kolem třinácté hodiny, zasahovaly dva vozy rychlé záchranné služby z Mladé Boleslavi. Mluvčí tamních záchranářů Tereza Janečková konstatovala, že oba parašutisté nemohli přežít. Jejich zranění byla neslučitelná se životem.

Bohužel se také stalo:
V Chrudimi při havárii zahynul pilot malého letadla
Při nehodě Cessny ve Švédsku zahynuli čtyři lidé
Parašutistce se neotevřel padák
Maďar nepřežil seskok na padáku
Dva američtí vojáci se zranili při cvičení v Bechyni

Jana Káninská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme