Od Jadranu se kvůli špatnému počasí vracejí domů desítky Čechů

Z dovolené od moře v Chorvatsku se předčasně vracejí desítky Čechů. Na vině je špatné počasí - teploty kolem 20 stupňů Celsia, déšť, bouřky a vítr. Podstatná změna počasí na Jadranu se čeká až počátkem příštího týdne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přístav Split

Přístav Split | Foto: Blanka Černá

Trpělivost s počasím dochází mnoha turistům z České republiky. "Vypadá to hrozně, je nám zima, studený moře a nevíme, co dělat. Vypadá to, že se asi sebereme a pojedeme domů," řekl Českému rozhlasu manželský pár z Brna v jednom z kempů u města Senj jižně od Rijeky.

Vyčasit se má na březích Jadranu až od pondělí, kdy mají teploty stoupnout na 26 stupňů. Po dálnici a silnicích k severním hranicím Chorvatska se Slovinskem a Maďarskem tak míří proudy aut, mnohé s českou poznávací značkou.

Přečtěte si také:
Český rozhlas vysílá na Jadranu česky
K chorvatskému Jadranu letos opět s potravinami
Chorvatsko: Majitelé restaurací chtějí změny zákona o zákazu kouření
V chorvatských restauracích a barech začíná platit zákaz kouření
Slovinsko mění systém dálničních známek
V Chorvatsku se zvětšily pokuty za dopravní přestupky

Český rozhlas 1 - Radiožurnál, který už tradičně přes léto vysílá na pobřeží Jaderského moře, pro vás připravil i speciální web ZA SLUNÍČKEM S RÁDIEM, kde můžete najít informace o našem speciálním vysílání a také obecné informace o Chorvatsku, rady pro cestu na dovolenou i zpravodajství přímo od Jadranu.

mapa vysílačů v Chorvatsku | Foto: Jan Rosenauer

Jaromír Janev, Marika Táborská, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme