Výbuch pumy v afghánském Lógaru zabil nejméně 25 lidí

V afghánské provinci Lógar dnes ráno zahynulo při bombovém útoku 25 lidí. Nálož vybuchla před školou v distriktu Muhammad Agha. Mezi mrtvými je i 12 žáků. Cílem útoku měly být pouze koaliční jednotky a nikoli civilní obyvatelstvo. Radiožurnálu to řekl velitel české mise v Lógaru podplukovník Petr Procházka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vozidlo vojenské nemocnice české jednotky v Kábulu

Vozidlo vojenské nemocnice české jednotky v Kábulu | Foto: Ivan Pospíchal

"Civilní nákladní vozidlo najelo na improvizovaný výbušný systém. Bohužel to bylo v oblasti, kde byla určitá koncentrace civilního obyvatelstva. Koaliční jednotky se v místě vůbec nevyskytly. Pravděpodobně se jednalo o nešťastné nastražení, předčasný výbuch nebo nějaký omyl," uvedl Procházka.

V oblasti Lógar působí také český vojenský kontingent a český provinční rekonstrukční tým. Čeští vojáci jsou však v pořádku. Mluvčí generálního štábu armády České republiky Míra Třebická Českému Rozhlasu řekla, že tato akce se našich mužů nijak nedotkla. "Podle hlášení z místa nasazení z provincie Lógar v Afghánistánu jsou všichni čeští vojáci v pořádku," uvedla Třebická.

Přečtěte si také:

Nová operace Američanů na východě Afghánistánu
Polsko zvyšuje počty svých vojáků v Afghánistánu
Spojené státy vyšlou do Afghánistánu další posily
NATO posílí jednotky v Afghánistánu

ČRo 1 - Radiožurnál, Pavel Polák, Alena Adámková, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme