Michael Jackson má svou sochu - zatím jen z písku

Zesnulý 'král popu' Michael Jackson už má svůj pomník. Zatím ale jen dočasný - z písku. Až do konce srpna je k vidění na festivalu pískových soch v belgickém pobřežním letovisku Blankenberge.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michael Jackson

Michael Jackson | Foto: AFP

Sochu Michaela Jacksona z písku přijel vytvořit polský sochař Wiaczeslaw Borecki z Poznaně. Zpěváka zachytil v pozici z obalu jednoho z jeho alb. Soše ale chybí nohy, protože ty by tíhu pískové postavy neunesly. Na soše pracoval umělec tři dny.

"Celou dobu jsme hledali vhodnou podobu tváře Jacksona. Ačkoli to byl umělec lehce rozpoznatelný podle gest a stylu hudby, jeho tvář se kvůli častým plastickým operacím docela rychle měnila," prohlásil sochař.

Pomník je umístěný ve stanu stranou od ostatních soch na pískovém festivalu. Na velké obrazovce běží klipy k Jacksonovým písničkám a návštěvníci mohou u sochy zapálit svíčky.

Jacksonův pomník ale nebude v Blankenberge stát věčně. Na konci srpna jej čeká stejný osud jako ostatní pískové sochy časově omezeného festivalu. Nechají se rozpadnout.

Přečtěte si také:
Lidé se rozloučili s Michaelem Jacksonem
Svět se rozloučí s Michaelem Jacksonem
Jacksonovi fanoušci si mohou začít vyzvedávat lístky na pietní obřad
O lístky na pohřeb Michaela Jacksona zažádalo přes milion a půl lidí
Rodina Michaela Jacksona žádá novou pitvu
Zpěvák Michael Jackson je mrtev

Pavel Novák, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme