Generálním ředitelem ČT zůstane Jiří Janeček

Česká televize zná jméno svého nového generálního ředitele. Stal se jím dosavadní šéf Jiří Janeček, kterého v tajné volbě podpořilo deset členů Rady ČT. Ve třetí volbě se utkal s bývalou programovou ředitelkou televize Prima Janou Kasalovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Janeček

Jiří Janeček | Foto: Tomáš Adamec

Janeček bude stát v čele televize příštích šest let. K tomu, aby svůj post obhájil, potřeboval právě deset hlasů. Jeho soupeřce Janě Kasalové dali radní tři hlasy.

Rada vybírala z pěti kandidátů, kteří se do finální volby dostali z celkem 19 zájemců. Do druhého kola postoupili Janeček s devíti hlasy a Kasalová se třemi. Hynek Chudárek dostal v prvním kole pět hlasů, Radomír Pekárek jeden a Jana Bobošíková žádný hlas.

Janeček dnes mimo jiné řekl, že jeho další období ve funkci by mělo být obdobím kvality, kdy by se měly vyprofilovat jednotlivé kanály. Další priority jsou podle něj dokončení digitalizace vysílání a digitalizace archivu. Zpravodajství bude chtít Janeček posilovat hlavně směrem k regionům a reklama by podle jeho kandidátského projevu měla na ČT zůstat.

Volbu ředitele ČT jsme sledovali on-line na webu Rozhlas.cz/Digital.

Tématu jsme se podrobně věnovali i v podvečerním Radiofóru. Záznam pořade si můžete poslechnout v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Přečtěte si také:
B. Rychlík: Zvolení J. Janečka šéfem ČT je chybou
Na Kavčích horách volí nového ředitele České televize

Martin Hromádka, Lenka Jansová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme