O vítězi obří ekologické zakázky rozhodne až příští vláda

Smlouvu s firmou, která bude v Česku likvidovat staré ekologické škody, uzavře až vláda vzešlá z předčasných voleb. Lhůtu pro podání nabídek v tendru za 115 miliard korun dnes ministerstvo financí prodloužilo o dva měsíce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo financí

Ministerstvo financí | Foto: Marián Vojtek

Podle mluvčího ministerstva Ondřeje Jakoba se nabídky uzavřou 3 dny po volbách - tedy 13. října. Původně to mělo být už v půlce srpna. Požádali o to sami uchazeči. " Ten rozsah dokumentace je značný a s tím souvisí i náročnost vyhodnocení všech relevantních skutečností pro předložení nabídky. Někteří uchazeči mají také nezbytné interní schvalovací procesy v rámci firem, v rámci zahraničních akcionářů," vysvětlil Jakob.

V tendru, který je jedním z největších za existence Česka, pokračují tři firmy z původních šesti. Jsou to společnosti Geosan Group, Marius Pedersen Engineering a společnost Environmental Services. Ve druhém kole rozhoduje pouze cena, kterou uchazeči státu nabídnou.

Související příspěvky:
Ondráčka v Radiožurnálu: Tendr na odstranění ekologických škod by vláda měla zrušit
B. Moldan pro Radiožurnál: Ekologické škody lze likvidovat i levněji
Tendr na likvidaci ekologických škod za 115 miliard zůstal ve hře

Igor Maňour, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme