V Uherském Hradišti třetím dnem pokračuje 35. ročník Letní filmové školy

Letošní Letní filmová škola v Uherském Hradišti nabízí úctyhodných 450 titulů. Přehlídka se kromě rakouské a belgické kinematografie zaměří na problematiku emigrace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letní filmová škola v Uherském Hradišti

Letní filmová škola v Uherském Hradišti | Foto: Letní filmová škola

Dalšími tématy jsou retrospektiva režisérky Věry Chytilové nebo sekce Zamrzlý obraz prezentující filmové adaptace komiksových předloh. Dnes je mimo jiné na programu například projekce vizionáře hudební produkce 21. století Vincenta Moona.

"Představí hudební session, kde bude pouštět svá hudební videa, která se naprosto vymykají tomu, jak může vypadat hudební videoklip. Natáčí je s kapelami, které si vybírá na naprosto netradičních, nestandardních místech jako jsou hotelové výtahy nebo ruiny průmyslových budov," popisuje umělecký ředitel Pavel Bednařík.

Návštěvníci dnes budou moci také shlédnout předpremiéru filmu Muži v říji: "Je to nový ambiciózní projekt režiséra Roberta Sedláčka, který je autorem filmu Pravidla lži," popisuje Bednařík.

Vrcholem hudebního programu by měl být koncert Suzanne Vega.

Přečtěte si také:
Rádio Česko mediálním partnerem 35. letní filmové školy v Uherském Hradišti
Letní filmová škola v plné formě
Jasná hvězda Vega
Letní filmová škola 2009

Andrea Kratinová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme