Češi jsou podle evropské studie přeborníci v pití alkoholu

Obecně rozšířený názor potvrdila studie sdružení Asociace evropských pivovarů. Podle průzkumu Češi v konzumaci zlatavého moku porážejí Němce, Dány i Portugalce. Právě v těchto zemích se výzkum uskutečnil.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

pivo

pivo | Foto: Jan Rosenauer

Pět nebo víc alkoholických nápojů při jedné příležitosti si občas dá 22 procent Čechů. Průměr ostatních tří zemí je jen 16 procent. Sedm procent našich spoluobčanů vypije pět drinků dokonce jednou nebo dvakrát týdně.

V Česku je také nejméně abstinentů ze všech zkoumaných zemí. Vůbec nepije 18 procent českých občanů. Třeba v Německu si nikdy nedá skleničku skoro třetina lidí.

Česko, Německo, Dánsko a Portugalsko byly do průzkumu vybrány proto, že podle pivovarníků zastupují východ, západ, sever a jih Evropy.

Přečtěte si také:
Na českých silnicích přibývá řidičů pod vlivem drog a alkoholu
Německá studie prokázala zhoubný vliv reklamy na konzumaci alkoholu
České pivo možná v EU získá ochranné zeměpisné označení
Německé pivovary se obávají poklesu spotřeby piva
Česká republika protestuje proti zvýšení spotřební daně na pivo
České pivovary jsou v zahraničí podle HN stále úspěšnější
Evropa Pivovarníci hodlají chránit své zájmy v Bruselu

Lukáš Vincourek, Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme