Čína drží světový rekord v počtu potratů, na vině je nedostatečná osvěta

V Číně je každoročně provedeno na 13 milionů potratů. Experti tvrdí, že za tak vysoké číslo může špatná informovanost mladých párů o antikoncepci. Odborníci ale varují, že skutečný počet umělých přerušení těhotenství může být mnohem vyšší.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Číňanka s dítětem

Číňanka s dítětem | Foto: Robert Mikoláš

Potrat v Číně podstupují hlavně svobodné ženy, citují lékařskou zprávu čínská média. Podle statistiky jsou dvě třetiny z nich mladší 29 let a celá polovina nepoužívá žádnou antikoncepci.

Experti v této souvislosti upozorňují na špatnou, respektive žádnou sexuální výchovu na středních a vysokých školách. Pokud tedy má dojít k výraznému snížení počtu umělých přerušení těhotenství, je nutné tento stav změnit. Stejně tak by podle nich měli děti na sexuální život připravovat i jejich rodiče.

List China Daily navíc upozorňuje, že celkový počet potratů může být mnohem vyšší. Zejména v chudých venkovských oblastech jsou totiž potraty často prováděny na ilegálních a neregistrovaných klinikách.

Robert Mikoláš, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme