Neznámý útočník vraždil na shromáždění izraelských homosexuálů

Dva lidi zavraždil a 13 dalších zranil zatím neznámý střelec, který v noci zaútočil v izraelském Tel Avivu na skupinu homosexuálů. Mladí lidé této orientace měli organizační schůzku v budově v centru města. Maskovaný útočník ozbrojený zřejmě samopalem vtrhl do místnosti a začal na ně střílet.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelské domy pod Olivovou horou

Izraelské domy pod Olivovou horou | Foto: Martina Mašková | Zdroj: Český rozhlas

Homosexuálové se někdy stávají terčem útoků židovských náboženských extrémistů. Takový útok však prý podle nich nemá obdoby. Svědkové hovořili o prchajících zakrvavených lidech a také o postavě v černém, které se podařilo z místa zmizet.

Ministr školství Gideon Sa'ar útok připsal Tálibánu, jak se v Izraeli přeneseně říká židovským fundamentalistům. Masakr mezitím odsoudilo vedení náboženské strany Šas, jejíž poslanci přitom často proti homosexuálům vystupují.

Útok má ale ještě jeden rozměr. Mnoho zraněných dosud o své orientaci neřeklo ani rodičům, ani přátelům. Ti se tak o jejich homosexualitě dozvědí až z médií nebo od lékařů v nemocnicích.

Přečtěte si také:

url="http://www.rozhlas.cz/izurnal/zahranici/_zprava/610515"> Američané a Izrael se prý přibližují kompromisu ohledně židovských osad

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme