Tepličtí kriminalisté brali údajně úplatky, hrozí jim osm let vězení

Osm let vězení hrozí trojici teplických kriminalistů. Státní zastupitelství v Ústí nad Labem viní muže ze zneužití pravomoci veřejného činitele a braní úplatku. Hrozí jim až osm let vězení. Obvinění ale porušení zákona odmítají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie ČR - Pomáhat a chránit

Policie ČR - Pomáhat a chránit | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Dva dnes už bývalé a jednoho současného kriminalistu usvědčují nahrávky, na kterých vybírají takzvané výpalné výměnou za zastavení stíhání. Klíčové svědectví dal podnikatel Michal Bartes, který si schůzky s policisty tajně nahrával.

Kriminalistům zaplatil postupně za poslední tři roky celkem tři miliony korun. Bartes popsal, že za ním nejdříve přišli s tím, že ho vyšetřují kvůli zpronevěře. Měl dát dvě stě tisíc nebo skončí. A tak platil. Když odmítl, dostal se do vazby. Po propuštění jim oznámil, že má vše nahrané. Nátlak neskončil ani poté, co jim nahrávání prozradil.

Jeden z kriminalistů, bratr bývalého ministra dopravy Aleše Řebíčka, podnikateli údajně řekl, že mu podmínka sice ublíží, ale pojede dál. Jak Adama Řebíček, tak Roman Majerník a Radek Turišin jakoukoli vinu odmítají. Řebíček dokonce tvrdí, že vše se stalo jinak. Víc ale zatím neupřesnil.

Inspekce ministerstva vnitra ale údajně prověřuje, že někdo z okolí policistů zadal podsvětí vraždu podnikatele Michala Bartese.

Přečtěte si také:
V aféře úplatných policistů z Vratimova padlo deset podmínek a jediné vězení
Soud poslal policejního důstojníka z Liberce do vazby
Soud poslal do vazby policisty podezřelé z pojistných podvodů
S prací policie je spokojen zhruba každý třetí Čech

Myslíte si, že policisté naplňují heslo Pomáhat a chránit? Hlasujte v naší anketě!

Nikola Bojčev, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme