V Krkonoších se nesmí chodit volným terénem

V Krkonoších už několik týdnů platí omezení vstupu do některých lokalit. Správa Krkonošského národního parku totiž každoročně omezuje vstup do volného terénu kvůli nájezdům sběračů borůvek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

borůvky

borůvky | Foto: Blanka Černá

Podle Radka Drahného ze správy parku je ale letos borůvek mnohem méně než v jiných letech. Jedním z důvodů je zřejmě letošní počasí.

"Strážci Krkonošského národního parku jsou v terénu každý den a v době letních prázdnin se zejména v ranních hodinách zaměřují na dodržování tohoto omezení, tedy na nevstupování návštěvníků do volného terénu za účelem sběru borůvek. Žádné velké problémy se sběrači borůvek ale zatím nemáme."

Strážce Radek Drahný ještě upozorňuje, že omezení se netýká pěších turistů a cyklistů.

"Nařízení platí do 10. října především pro vrcholové partie, jedná se hlavně o první a druhou ochranou zónu a o několik málo míst ve třetí zóně. Je třeba zdůraznit, že se jedná o omezení vstupu do volného terénu. Průchod po běžných turistických cestách a běžných cyklotrasách není omezením nikterak dotčený."

Omezený vstup - "Borůvkové nařízení" - v Krkonoších | Foto: KRNAP

Přečtěte si také:
Škody za miliony korun jsou po čtvrteční bouři v Krkonoších
Přepis cestovatelského pořadu Jak to vidí (Krkonoše) - 22.7.
Výstava Svět hor probíhá ve Vrchlabí
"Borůvkové nařízení" začíná platit v Krkonoších
Přívalové deště poničily cesty v Krkonoších

Martin Pařízek, Miroslav Panuška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme