Rath: brandýská nemocnice je z poloviny zavřená. Mluvčí zařízení to odmítá

Nemocnice v Brandýse nad Labem se rušit nebude, může ale přijít o registraci. Podle kontroly Středočeského krajského úřadu neposkytuje zdravotní péči v rozsahu, který region potřebuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Rath (ČSSD)

David Rath (ČSSD) | Foto: Štěpán Kotrba

"Pokud nedojde ke zjednání nápravy třeba ve stanoveném termínu několika týdnů, potom by muselo být započato správní řízení s cílem přehodnotit rozsah registrace," popisuje postup hejtman Středočeského kraje David Rath.

Podle sociálnědemokratického hejtmana ale nemocnice odebranou registraci může opět získat: "V okamžiku, kdy zařízení zase splní požadavky, tak registraci může dostat kdykoliv zpátky."

Kontrola z krajského úřadu podle Ratha zjistila, že je v brandýské nemocnici uzavřená gynekologie a interna. Chirurgie funguje podle něj jen z poloviny, omezený provoz má také interní ambulance.

Nemocnice v Brandýse nad Labem ale závěry kontroly odmítá a mluvčí nemocnice Tomáš Cikrt považuje kontrolu za účelovou. Podle něj nemocnice funguje v letním provozu jako kterákoli jiná nemocnice v Česku.

"Protokol říká, že nemocnice splňuje personální zajištění tak, jak ho předpokládá registrace, kterou nemocnice má k dispozici. Poznámky, které jsou navíc k provozu, vyplývají z toho, že je prázdninový provoz a některá oddělení se dobudovávají, malují a předělávají," vysvětluje Cikrt.

Přečtěte si také:
Soukromá nemocnice v Brandýse čeká na výsledky krajské kontroly
Hejtman Rath chce zpátky nemocnice v kraji a omluvu od Reflexu
První zjištění auditorů v nemocnicích považuje Rath za šokující
Nový středočeský hejtman David Rath mění vedení krajských nemocnic
Kontroly nemocnic ve Středočeském kraji chystá budoucí hejtman David Rath

Květa Moravcová, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme