V Evropské unii se používá víc mobilních telefonů, než kolik má Unie obyvatel

Už na 119 procent stoupl v Evropské unii počet uživatelů mobilních telefonů. To znamená, řada obyvatel EU používá více než jeden mobilní telefon. Vyplývá to ze zjištění Evropské komise, která prozkoumala celkové využívání komunikačních technologií. Na čele žebříčku jsou Skandinávské země, Češi jsou například v užívání internetu na sedmnácté příčce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

psaní SMS

psaní SMS | Foto: Tomáš Šácha | Zdroj: Český rozhlas

Podle analytika společnosti Atlantik Milana Vaníčka je telekomunikační trh ve srovnání s jinými obory relativně stabilní a také rezistentní vůči ekonomickým cyklům. "Současné výsledky telekomunikačních společností jsou poměrně zajímavé a lze říci, že tyto firmy jsou na tom relativně lépe než ty společnosti závislé na ekonomických cyklech," uvedl Vaníček tím, že telekomunikační průmysl v Evropě má velký potenciál i v době ekonomické recese.

Také Evropská komise vidí perspektivu v rozvoji telekomunikačního trhu. "V některých konkrétních oblastech má Evropská unie vedoucí postavení na světě. To se týká právě například počtu uživatelů mobilních telefonů i míry jejich využití. To naznačuje, že právě tato oblast by nám mohlo pomoci z krize," domnívá se Martin Stašek ze zastoupení Evropské komise v ČR.

Moderní telekomunikační technologie už se staly běžnou součástí našeho života a pro evropský telekomunikační průmysl je to záruka kontinuity i do budoucna. Poptávka navíc přichází i z ostatních kontinentů - třeba z Asie, ale i z Afriky.

Přečtěte si také:

Češi platí za používání mobilů víc než většina ostatních Evropanů
Posílání SMS zpráv i volání ze zahraničí je ode dneška levnější

Jan Herget, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme