Policejní prezident Martinů ocenil pětici policistů za statečnost

Medaili za statečnost dostala od policejního prezidenta Oldřicha Martinů skupina pěti policistů. Většina z nich zachránila během své služby lidský život nebo předešla velkým finančním ztrátám.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

"Je to příklad dobré praxe. Nesmíme to považovat za běžnou věc. Hoši do toho dali kus svého srdce a neváhali při plnění běžných úkolů nasadit i vlastní život k tomu, aby zachránili jiné," řekl Martinů.

Mezi vyznamenanými jsou Antonín Švrček a Libor Weisser, kteří vymluvili muži pokus o sebevraždu, nebo Jiří Škarka, kterého přejelo auto, když na dálnici zastavoval dopravu po nehodě kamionu.

K oceněným policistům patří i Karel Jakubík a Zdeněk Neubauer, kteří záchranili muže uvězněného na stromě uprostřed řeky při červencové bleskové povodni v obci Dolní Habartice.

Květa Moravcová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme