Mediální magnát Murdoch chce zpoplatnit internetové zpravodajství

Internet zdarma bude možná už brzy minulostí. Tvrdí to alespoň britský mediální magnát Rupert Murdoch. Rozhodl se, že zpoplatní veškeré svoje zpravodajské servery.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

u počítače

u počítače | Foto: Jaroslava Kocábková

Murdochovi patří například prestižní Wall Street Journal, New York Post nebo britské Timesy. Na druhé straně vlastní například i bulvární News of the World nebo The Sun.

Odborník na internet Ondřej Neff si nemyslí, že by šlo o začátek konce volně přístupného internetového zpravodajství. "I kdyby Murdoch své tituly zpoplatnil, tak toho bude na internetu dost, aby si každý mohl číst, co bude chtít."

Murdochův krok má ale podle Neffa i svoji logiku. "To, že jsou internetové zpravodajské servery placené jen z reklamy škodí nejen jim, ale i čtenářům, protože provozovat zpravodajský server je tak finančně náročná věc, že na kvalitě to musí být vidět," řekl Neff.

"Otázkou je, do jaké míry Murdoch tuto svou vizi naplní, jak to bude vypadat, jak to bude zpoplatněno. Rozhodně to ale nezruinuje ani internet ani Murdocha," uzavřel Neff v pořadu Radiožurnálu Stalo se dnes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ondřej Neff v pořadu Stalo se dnes

Igor Maňour, Veronika Sedláčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme