Sladit práci s péčí o děti? Pomoci může firemní školka

Více než polovina matek dětí do deseti let se v zaměstnání nebo při hledání práce setkalo kvůli rodičovství s diskriminací. Prokázal to průzkum, který si nechala zpracovat obecně prospěšná společnost Gender Studies.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mateřská školka

mateřská školka | Foto: Vlastík Novák

Sladit práci s péčí o děti je v Česku stále velký problém. Řešením může být firemní školka. Zájem o ně by se měl, v souvislosti s chystanou reformou ministerstva práce a sociálních věcí a s probíhajícím babyboomem, zvyšovat.

O takové školce v Česku přemýšlí v současné době řada firem, jednou z nich je například i společnost seznam.

"Náš projekt je už v současné době poměrně daleko. Je precizovaný až tak, že máme definované například výrobce dětského nábytku. Nicméně práce nám trvá už rok a půl a musím říct, že to je proces spíše na dlouho," přiznává Rita Gabrielová ze společnosti seznam.cz.

"Každá firma, která se do tohohle pustí, musí vědět, že to nebude za rok a že tam je mnoho překážek. Na druhou stranu, pokud je zdolá, tak zaměstnancům firma poskytne naprosto unikátní bonus,"dodává Gabrielová.

Z výsledku výzkumu společnosti Gender Studies vyplývá, že zájem o firemní školky má šedesát procent dotázaných žen. Výzkumu se zúčastnilo celkem 605 respondentek.

Přečtěte si také:
Království za školku
Česko se pře s Evropskou unií o dostupnost školek a jeslí

Alice Kottová, Dominika Rojtová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme