Policisté na Novojičínsku zadrželi opilého řidiče sanitky

Policisté na Novojičínsku vyšetřují případ opilého řidiče sanitky. Hlídka zadržela muže na konci července v obci Kujavy, kterou projížděl téměř sedmdesátikilometrovou rychlostí. V sanitce nikoho nevezl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sanitka u nemocnice

Sanitka u nemocnice | Foto: Marián Vojtek

Jak Českému rozhlasu řekl novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík, řidič nadýchal při zkoušce přes 1,8 promile alkoholu. S naměřenou hodnotou ale nesouhlasil a žádal rozbor krve.

"Poté byl převezen na odborné vyšetření spojené s odběrem krve do nemocnice v Novém Jičíně. V těchto dnech byl policistům doručen výsledek, který prokázal hodnotu 1,48 alkoholu v krvi řidiče," uvedl Tomšík.

Devětatřicetiletému muži, který pracoval pro soukromou firmu z Novojičínska, policisté na místě zakázali další jízdu a vzali řidičský průkaz. Při prokázání spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky mu podle Tomšíka hrozí až rok vězení. Firma již k 31. červenci řidiče propustila.

Přečtěte si také:
Řidič sanitky jel k případu s 2,55 promile v krvi

Andrea Brtníková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme